Steve Jobs urcă Apple într-o navă spaţială, noul sediu general al companiei. Vedeţi aici cum va arăta noua clădire. GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Cojocaru 08.06.2011

Steve Jobs, directorul general al Apple, a dez­văluit marţi planurile noului sediu general al companiei (foto): o structură circulară de sticlă înaltă cât patru etaje care seamănă cu o navă spaţială, suficient de mare pentru a găzdui un "echipaj" de 13.000 de persoane, scrie CNN Money.

"Seamănă puţin cu o navă spaţială care a aterizat", a spus Steve Jobs la o prezentare făcută în faţa consiliului oraşului american Cupertino, unde Apple îşi va construi noul cartier general, în extinderea celui vechi. Construcţia va fi începută anul viitor. Designul sediului Apple prevede că 80% din teren, în parte cumpărat de la HP, va include peisaje împodobite cu 6.000 de copaci, printre care caişi, pomi care dominau locul înainte ca acesta să fie achiziţionat de HP, cu câteva zeci de ani în urmă. Majoritatea parcărilor vor fi subterane, potrivit Cnet News. "Nava spaţială" a lui Steve Jobs va avea propria sursă de energie, dar şi acces la reţeaua comună ca alternativă, un auditorium pentru prezentări şi un centru de cercetare-dezvoltare.

Apple este cea mai mare companie IT din lume, cu o valoare de piaţă de aproape 306 mld. dolari.
Ziarul Financiar aduce în atenţia cititorilor săi un stil unic de leadership al unui om care a influenţat radical modul în care trăim - felul în care muncim, ne jucăm şi comunicăm. În perioada 15 - 21 iunie ZF va fi distribuit la chioşcuri împreună cu cartea STEVE JOBS - iLeadership pentru o nouă generaţie la preţul de 15,9 lei. Cartea prezintă o biografie scrisă de Jay Elliot, care a muncit cot la cot cu Steve Jobs în calitate de vicepreşedinte al Apple.