Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu 09.06.2011

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai Motor a primit aprobarea pentru construirea unei a doua hale de producţie în cadrul fabricii deţinute în Cehia, în Nosovice, scrie Ceska Pozice. Producătorul vrea să înceapă producţia în noua hală în toamnă şi să recruteze 900 de noi angajaţi.

Compania chineză Huawei Technologies intenţionează să înfiinţeze un nou centru european de logistică în Ungaria şi să-şi majoreze capacitatea de producţie în această ţară în acest an, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

Compania de investiţii Europa Capital a anunţat semnarea unui acord de achiziţionare a unui mall în capitala bulgară Sofia de la divizia imobiliară a General Electric, GE Real Estate şi Avestus Capital Partners în schimbul a aproximativ 100 mil. euro, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Banca Mondială va acorda Poloniei un împrumut de 750 mil. euro pentru a fi folosit pentru reducerea consumului total de energie şi majorarea cotei surselor regenerabile în cadrul mixului de energie, scrie Warsaw Business Journal.

Cehia şi-a recâştigat statutul de locaţie atractivă pentru investitorii străini în 2010 atrăgând 5,12 mld. euro sub formă de investiţii străine directe, comparativ cu 2,11 mld. euro în 2009, potrivit Cezka Pozice.

Ungaria a înregistrat un excedent comercial de 479 mil. euro în luna aprilie, comparativ cu un excedent de 455,5 mil. euro în aceeaşi lună a anului trecut. Excedentul a urcat la peste 2,55 mld. euro până la sfârşitul celei de-a patra luni a acestui an, un alt maxim istoric, scrie Portfolio.hu.