Ghiţă şi Stanciu au luat 4 mil. euro de la BRD şi UniCredit pentru capitalizarea Flanco Retail

Autor: Adrian Dumitrache 09.06.2011

Oamenii de afaceri Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu au contractat două împrumuturi în valoare totală de 4 mil. euro de la BRD-Groupe Societe Generale şi UniCredit Ţiriac Bank, bani care vor fi folosiţi pentru capitalizarea retailerului de electronice şi IT Flanco Retail. Împrumuturile sunt de câte 2 milioane de euro fiecare şi au fost garantate cu acţiunile firmei Asesoft Web, deţinută în mod egal de către Ghiţă şi Stanciu.

"Contractul cu BRD a fost semnat în luna mai, iar cel cu UniCredit în iunie. Banii vor susţine dezvoltarea operaţiunilor Flanco Retail. O operaţiune similară a fost realizată în 2009, când am capitalizat magazinul online emag.ro cu 3 milioane de euro printr-un credit contractat de la BRD", a declarat Iulian Stanciu. Asesoft Web este firma prin care cei doi au preluat, în septembrie 2010, un pachet de acţiuni reprezentând 60% din capitalul social al Flanco Retail, firma care operează businessul Flanco International.

La vremea respectivă, Ghiţă şi Stanciu au anunţat că intenţionează să facă o infuzie de capital de 4 milioane euro pentru dezvoltarea companiei. Flanco Retail este unul dintre cei mai importanţi retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice şi electrocasnice. Flanco Retail operează magazinele Flanco şi Flanco World, care numără 75 de unităţi.