Oprescu: Am decis să nu mai aruncăm banii publici. Referendumul nu şi-ar fi atins scopul

Autor: Mediafax 10.06.2011

Primarul general Sorin Oprescu a declarat că decizia privind referendumul local a fost luată pentru că, fiind discuţii despre o schimbare administrativă mult mai mare, acesta nu şi-ar mai fi atins scopul, asfel că s-a decis să nu se mai arunce banii publici, informează Mediafax.

Primarul general a spus că după ce a rămas cu primarii de sector şi cu liderii politici din CGMB s-a decis într-o "consensualitate generală" că este mai bine să nu se mai "arunce" banii publici.

"Domnul preşedinte nu a făcut altceva decât să atragă atenţia încă o dată asupra faptului că, din cauza întrebărilor aleatorii şi din cauza faptului că e vorba de o schimbare administrativă mult mai mare, referendumul nu-şi atinge scopul. O ştiam şi noi. Am spus-o şi eu la timpul potrivit", a punctat primarul general.

Decizia a fost luată şi având în vedere că s-au luat şi asigurările preşedintelui că legile Capitalei nu vor intra în dezbatere generală decât atunci când se va vorbi de administrarea teritorială. În aceste condiţii, referendumul ar fi urmat să fie caduc, a spus Sorin Oprescu.

"Era caduc acest referendum. Am procedat în consecinţă: am convocat de îndată o şedinţă azi (vineri - n.r.), la 18.00, unde Consiliul va hotărî, probabil, sper să nu înceapă cu patinele pe acolo, că m-am plictisit, unde va hotărî anularea acestui referendum", a afirmat Oprescu.