Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Catalina Apostoiu , Anca Dumitrescu , Vlad Popescu , Marius Oncu 12.06.2011

Commerzbank îşi va extinde operaţiunile cu întreprinderile mici şi mijlocii, divizia de clienţi privaţi şi cea de operaţiuni bancare de investiţii, potrivit Bloomberg. Banca intenţionează să se extindă în Germania, Europa de Est şi Asia, potrivit lui Martin Blessing, CEO.

Banca centrală a Germaniei şi-a majorat estimările privitoare la creşterea economiei ţării, relatează Bloomberg. PIB-ul este de aşteptat să avanseze cu 3,1% în acest an şi cu 1,8% în 2012, comparativ cu proiecţiile anterioare ce vizau o creştere de 2,5% pentru acest an şi 1,5% pentru 2012.

China a înregistrat în luna mai un excedent comercial de 13,1 mld. dolari, care a fost sub aşteptări ca urmare a creşterii puternice a importurilor şi a încetinirii cererii la nivel mondial, evoluţie care dă semnale mixte referitoare la evoluţia economiei, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Samsonite, cel mai mare producător de articole de voiaj din lume, s-a listat la bursa de la Hong Kong, obţinând fonduri de 1,25 mld. dolari în urma ofertei publice iniţiale care s-a derulat la cel mai mic preţ din prospect, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Grupul nipon Toyota a avertizat că profitul operaţional pentru acest an va scădea faţă de anul trecut cu 35%, la 300 mld. yeni (3,7 mld. dolari), după ce producţia de maşini şi vânzările au fost perturbate de cel mai mare cutremur din istoria Japoniei.

Ford Motor intenţionează să tripleze producţia de vehicule electrice până în 2013, de la 35.000 la peste 100.000 de unităţi, în conformitate cu strategia de a deveni un lider pe acest segment, transmite AFP. Constructorul auto american vrea să profite astfel de interesul cumpărătorilor pentru vehiculele ecologice.