UniCredit vrea să se mute în noul sediu central în primul trimestru al anului viitor

Autor: Razvan Voican 14.06.2011

Centrala UniCredit Ţiriac Bank, controlată de italienii de la UniCredit Group, urmează să se mute într-o clădire nouă de 15 etaje situată pe Bulevardul Expoziţiei, în apropierea World Trade Center, în primul trimestru al anu­lui viitor.

"Investiţia este în curs, lucrările decurg conform graficului, aşa încât mă aştept ca mutarea să aibă loc la sfârşitul trimestrului I din 2012", afirmă Răsvan Radu, preşedintele executiv al băncii.

După cum arată lucrările la faţa locului, până acum a fost ridicată structura pentru şase etaje. Înălţimea maximă aprobată a clădirii este de 70 de metri. Clădirea va avea parcare subterană pe trei etaje, iar întreaga structură va fi îmbrăcată în sticlă. Proiectul a fost dese­nat de biroul de arhitectură Westfourth, care a desenat o bună parte din clădirile de birouri construite în Bucureşti în ultimii ani.

UniCredit a luat decizia construirii unui sediu central nou anul trecut, în condiţiile în care activităţile centralei băncii sunt împărţite în cinci sedii, ceea ce afectează indicatorii de eficienţă.

Construcţia este realizată de firma Bog'Art, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu. Aceasta a cumpărat terenul necesar şi va închiria clădirea băncii UniCredit, care finanţează proiectul.

Valoarea investiţiei în clădire ar putea fi cuprinsă între 20 şi 30 de milioane de euro.

În prezent, sediul principal este în zona Şoseaua Nordului, unde se află top-managementul, însă departamentul IT, de exemplu, a rămas în Charles de Gaulle Plaza, în timp ce alte activităţi funcţionează în sediile fostei Bănci Ţiriac din Nerva Traian, respectiv de pe strada Maria Rosetti.

Banca plăteşte chirii foarte diferite pentru locaţiile amintite, iar suprafeţele sunt folosite ineficient, astfel că s-a impus decizia concentrării într-un sediu central unic.

În contextul crizei economice internaţionale, grupul italian UniCredit a hotărât ca pe toate pieţele pe care operează să fie aplicate planuri de eficientizare şi optimizare a spaţiilor folosite astfel încât să rezulte o reducere a suprafeţei totale.