Şeful gigantului EADS vine în România să deschidă oficial fabrica de la Ghimbav

Autor: Voican Razvan 14.06.2011

Louis Gallois, preşedintele executiv al concernului european de aeronautică EADS, vine luna viitoare în România pentru a participa la deschiderea oficială a fabricii Premium Aerotec de la Ghimbav, judeţul Braşov.

De la începutul acestui an, EADS produce în România piese pentru avioane Airbus. Investiţiile pe platforma din Ghimbav s-au realizat în colaborare cu producătorul de elicoptere IAR Braşov, care a pus la dispoziţie un teren de şase hectare.

Premium Aerotec România face parte din grupul german cu acelaşi nume, membru al concernului EADS şi care are peste 6.000 de angajaţi la nivel internaţional şi o cifră de afaceri care în anul 2009 se ridica la 1,1 miliarde de euro.

Valoarea programată a investiţiilor de la Ghimbav a fost de 90 mil. euro, EADS beneficiind de un ajutor de stat de 21,3 mil. euro.

România a fost vizitată în ultimul an de mai mulţi "grei" ai industriei mondiale, de la David Cote, CEO al grupului american Honeywell, la Greg Page, CEO-ul grupului Cargill şi Bob McDonald, CEO al P&G.

Totuşi, la capitolul proiecte de investiţii nu au apărut noutăţi spectaculoase.