Schneider Electric estimează că un milion de maşini electrice vor circula peste 15 ani în România

Autor: Carol Dan 14.06.2011

Numărul de autovehicule din România se va dubla în următorii 10-15 ani, iar un milion de unităţi vor fi electrice, estimează Schneider Electric România, companie interesată să participe la dezvoltarea infrastructurii necesare maşinilor electrice. "Într-un interval de 10-15 ani în România vor circula un milion de maşini electrice", a declarat preşedintele Schneider Electric România, Saulo Spaolanse.

Parcul auto din România a crescut anul trecut cu 1,8%, la peste 5,42 milioane de vehicule, din care 4,3 milioane sunt autoturisme, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Cele mai multe vehicule, aproape 60%, sunt echipate cu motorizări pe benzină. La începutul lunii iunie Renault România a anunţat că a încheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric şi Siemens în vederea dezvoltării în parteneriat a infrastructurii necesare vehiculelor electrice în România.

Acordurile au fost semnate în cadrul "Programului de Conectare a Vehiculelor Electrice - Parteneriat pentru o mobilitate cu zero emisii", iniţiat de Renault România. Schneider Electric vizează creşterea cotei de piaţă şi vede oportunităţi de dezvoltare a afacerii în toate sectoarele în care activează, a mai spus Spaolanse.