Şase copii francezi, spitalizaţi după ce au consumat hamburgeri din reţeaua Lidl

Ziarul Financiar 16.06.2011

Şase copii au fost spitalizaţi joi, la Lille, în nordul Franţei, cu infecţie alimentară legată de un tip de bacterie E.coli, după ce au consumat hamburgeri făcuţi cu carne provenind din Germania, dar fără să fie stabilită o legătură cu epidemia din această ţară, relatează AFP.

Starea de sănătate a celor şase copii "rămâne gravă, dar nu îngrijorătoare. Prognosticul lor vital nu este pus în discuţie absolut deoc", a declarat o purtătorare de cuvânt a Agenţiei Regionale de Sănătate (ARS), la Lille.

Copiii sunt spitalizaţi de miercuri, după ce au prezentat "diaree cu sânge", aparent după consumul de hamburgeri refrigeraţi marca Steaks Country, vânduţi în magazine din reţeaua Lidl, un gigant german în comerţul cu amănuntul.

Potrivit fabricantului hamburgerilor, societatea franceză SEB, care a ordonat, miercuri, retragerea tuturor loturilor suspecte, carnea provenea din Germania.

"Carnea suspectă provine din Germania. A fost abatorizată acolo, după care a fost importată în Franţa, de societatea noastră", a declarat Guy Lamorlette, preşedintele-drector general al societăţii, cu sediul în Saint-Dizier (est).

"Totodată, nimic nu permite să se stabilească vreo legătură cu epidemia curentă din Germania", unde au murit 37 de persoane (38 de morţi în întreaga Europă), a declarat telefonic Lamorlette. El nu a fost în măsură să precizeze din ce regiune a Germaniei provine carnea.