A venit rândul telecomului grecesc să piardă din rating: Moody’s retrogradează OTE cu 3 trepte

Autor: Anca Dumitrescu 16.06.2011

Moody's a retrogradat joi ratingul operatorului elen de telecomunicaţii OTE cu trei trepte, de la "Ba1" la "B1", din cauza înrăutăţirii condiţiilor macroeconomice din Grecia şi a aşteptărilor privind scăderea performanţelor companiei.

Ratingul "B1", pentru datoriile pe termen lung, are perspectivă negativă, iar ratingul pentru creditele pe termen scurt a fost menţinut la nivelul "Not Prime", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Decizia survine după finalizarea procesului de evaluare a ratingurilor OTE început pe 11 mai.

Măsura reflectă înrăutăţirea condiţiilor macroeconomice care au dus la retrogradarea ratingului Greciei la "Caa1", pe 1 iunie.

Totodată, Moody's anticipează scăderea performanţelor OTE.

Incertitudinile şi lipsa de claritate privind performanţele viitoare ale companiei subliniază riscurile de afaceri crescute, în timp ce reducerea cosumului pe piaţa internă, din cauza măsurilor guvernamentale de austeritate, va afecta veniturile OTE şi generarea fluxului de capital.

OTE controlează în România Romtelecom şi subsidiarele locale ale operatorului de telecomunicaţii mobile Cosmote şi retailerului Germanos.