Data de introducere a noii taxe auto şi de restituire a banilor a devenit incertă

Autor: Mediafax 18.06.2011

Data de aplicare a noii taxe auto şi de începere a procedurilor de restituire a banilor pentru proprietarii de maşini a devenit incertă, deoarece termenul de 1 iulie 2011 a fost eliminat din proiectul de lege, care nu poate intra în dezbaterea Parlamentului decât spre finalul anului, informează Mediafax.

Proiectul de lege privind noua taxă auto prevedea, în forma redactată vineri, ca taxa să fie redusă cu circa 30% de la 1 iulie 2011, dată de la care să înceapă şi procedurile de restituire a unei diferenţe de bani către proprietarii de maşini deja înmatriculate în ţară.

Proiectul indica astfel în mod distinct că noile reguli vor intra în vigoare la 1 iulie 2011, deşi aceasta presupunea inclusiv obţinerea aprobării Parlamentului într-un interval extrem de scurt, de doar două săptămâni, în condiţiile în care vacanţa parlamentară începe în luna iulie. Urgenţa emiterii actului normativ era însă explicată în document atât prin nevoia reducerii nivelului de poluare, dar şi prin evitarea unor sancţiuni din partea Comisiei Europene, prin abrogarea de urgenţă a OU 50/2008 privind taxa auto. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.