Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autori: Constanta Catalina Apostoiu , Mihai Draghici - Mediafax 21.06.2011

Miliardarul ceh Radovan Vitek, cu cele mai mari achiziţii de clădiri de birouri şi retail în Cehia anul trecut, a anunţat că firma sa de investiţii ar putea cheltui mai mult pe imobiliare în 2011 pe fondul intensificării competiţiei pe active, scrie Bloomberg.

Banca centrală bulgară a aprobat vânzarea unei participaţii de 49,9% în cadrul Bulgarian-American Credit Bank de către Allied Irish Banks fondului bulgar de private equity CSIF, potrivit Sofia News Agency. Preţul tranzacţiei se situează la 100.000 de euro.

Avangard, cel mai mare producător de ouă şi produse pe bază de ouă din Ucraina, va începe vânzarea de acţiuni pe bursa din Varşovia în decurs de câteva săptămâni, scrie Warsaw Business Journal. Avangard este listat pe bursa din Londra, iar în Varşovia compania ar putea atrage până la 400 mil. zloţi (100,6 mil. euro).

Autorităţile bulgare vor intensifica în 2012 operaţiunile pentru verificarea averilor în legătură cu care există suspiciuni că ar fi dobândite ilegal, putând confisca până la 150.000 de leva (aproximativ 75.000 de euro) fără o decizie judecătorească, scrie site-ul Novinite.com.