Herman van Rompuy, preşedintele Consiliului Europei, după întâlnirea cu premierul Greciei: Ori vor fi aprobate de parlamentul elen măsurile de austeritate, ori... Există vreun plan B?

Autor: Adrian Voicu 20.06.2011

"Am exprimat premierului George Papandreou susţinerea mea puternică în eforturile de reformare a economiei elene", a declarat într-un comunicat oarecum sec preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy.

Acesta a indicat că Grecia trebuie să facă tot posibilul în eforturile de ajustare a economiei elene la problemele cu care aceasta se confruntă.

"Pachetul de măsuri convenit de guvern şi Troică pentru consolidarea fiscală, privatizare şi reforme structurale trebuie să fie susţinut de Parlamentul grec. Astfel se va pava calea spre următoarele fonduri până la mijlocul lui iulie", este de părere Van Rompuy.

Comunicatul nu menţionează nimic despre un plan alternativ în eventualitatea în care guvernul grec nu va trece de votul de încredere al Parlamentului sau dacă acesta nu va reuşi să treacă pachetul de măsuri de austeritate.

Cu alte cuvinte, dacă parlamentul nu va adopta măsurile de asuteritate, Grecia nu va avea niciun plan B.