Verestoy a vândut acţiuni FP de 4 mil. €

Autor: Andrei Chirileasa 21.06.2011

Senatorul UDMR Attila Verestoy, unul dintre cei mai bogaţi parlamentari din România, a vândut peste două treimi din acţiunile pe care le cumpărase anul trecut la Fondul Proprietatea (FP), reiese din ultima declaraţie de avere.

El mai deţine în prezent 13 milioane de acţiuni FP, evaluate pe Bursă la 7 mil. lei, faţă de 41,2 milioane de acţiuni, cât avea la începutul lui noiembrie 2010, conform declaraţi­ilor de avere.

În primele trei luni după listarea FP, titlurile s-au tranzacţionat în jurul nivelului de 0,6 lei, astfel că Verestoy a încasat peste 16,5 mil. lei (4 mil. euro) pentru cele 28,2 milioane de acţiuni vândute. El a marcat şi un profit semnificativ, având în vedere că acţiunile FP pe care le mai are în portofoliu sunt înregistrate la un preţ mediu de achiziţie de 0,465 lei. Dacă şi acţiunile vândute au fost achiziţionate la acelaşi preţ, atunci Verestoy a marcat un câştig de aproape 30%.

"Am vândut deoarece am avut nevoie să fac o altă investiţie, dar voi reveni în acţiunile FP", a declarat Verestoy.

Valoarea totală a portofoliului pe care senatorul îl deţine pe Bursă se ridica la 35,3 mil. lei (8,4 mil. euro), la data de 10 iunie, potrivit situaţiei portofoliului anexată declaraţiei de avere.