O companie farma a luat 1.000 mp în Europe House, ducând gradul de ocupare la 97%

Autor: Cristi Moga 21.06.2011

Compania farmaceutică americană Bristol-Myres Squibb s-a muat începând cu luna mai într-un spaţiu de 930 de metri pătraţi de la etajul cinci al clădirii de birouri Europe House din Piaţa Victoriei, Bucureşti, ducând astfel gradul de ocupare al clădirii la 97%, potrivit informaţiilor furnizate de firma de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, agentul tranzacţiei.

Europe House, cunoscută drept sediul Orange, a rămas cu mai multe etaje goale în urmă cu doi ani, când chiriaşi precum Oracle, Microsoft sau HP s-au relocat, dar cu timpul clădirea s-a ocupat din nou, cu firme precum BCR Banca pentru Locuinţe, White & Case, iar acum Bristol Myres Squibb.

În clădirea cu o suprafaţă închiriabilă de 15.000 de metri pătraţi mai sunt în prezent disponibile spaţii de doar 500 mp.

Clădirea a fost dezvoltată de grupul israelian GTC, vândută ulterior către Europolis, fond de investiţii cumpărat de la începutul anului de către firma austriacă CA Immo.

Reprezentanţii DTZ Echinox spun că valoarea chiriilor în birourile din zona centrală a Bucureştiului variază între 18,5 şi 20 de euro/metrul pătrat, astfel că valoarea anuală a contractului semnat de Bristol-Myres Squibb depăşeşte 200.000 de euro.

Printre chiriaşii clădirii se mai numără Orange sau compania de asigurări Alico.