Topul producătorilor de echipamente telecom: afacerile Nokia au explodat

Autor: Adrian Seceleanu 22.06.2011

Fabrica de la Cluj a companiei finlandeze Nokia a ajuns anul trecut, potrivit estimărilor de pe piaţă, cea mai mare companie IT&C din România, după ce cifra de afaceri a ajuns la aproximativ 1,5 mld. euro, arată datele din Anuarul ZF "Cei mai mari jucători din economie", care va apărea pe piaţă la finalul lunii.

Înainte de deschiderea fabricii, în anul 2007, afacerile Nokia în România erau mai mici de 10 mil. euro, excluzând veniturile din vânzarea de telefoane mobile. Suedezii de la Ericsson au crescut, de asemenea, pe fondul semnării unui contract gigant (după standardele din România) de externalizare cu Romtelecom, companie de la care au preluat 407 oameni.

În plus, peste 800 de români oferă, din sediul din Bucureşti al companiei Ericsson, servicii pentru câteva zeci de operatori telecom din Europa, SUA şi Asia. Potrivit estimărilor ZF, afacerile Ericsson au urcat la aproximativ 130 de milioane de euro.

Gigantul francez Alcatel Lucent a înregistrat, pe de altă parte, o cifră de afaceri mai mică în 2010, însă şi-a mărit semnificativ profitul net, potrivit datelor furnizate de companie. Şi numărul de angajaţi al Alcatel Lucent a scăzut în 2010.

Citiţi mai multe în anuarul ZF "Cei mai mari jucători din economie" care va apărea la finalul lunii