Galeriile-nfloresc, ceru-i ca oglinda!

Autor: Daniel Nicolescu 24.06.2011

Logica pieţei de artă nu o urmează pe aceea a pieţei generale. Nici la noi, nici aiurea. Într-un moment de cumpănă economică, de derută financiară, când întreprinderile dispar şi întreprinzătorii, în cel mai bun caz, se reorientează, galeriile de artă (nişte organisme lucrative, deci) proliferează.

Cred că niciodată ca în ultimii doi ani nu am văzut apărând atâtea astfel de instituţii, cu programe originale, cu demersuri îndrăzneţe şi, mai ales, cu… noian de muşterii. Am avut prilejul să particip, săptămâna trecută, la vernisajul unei expoziţii de grup ("Salonul artelor") dintr-o galerie particulară. O galerie cu un profil elegant, dar lipsit de ifose, şi cu aspiraţii, atât în ordine comercială cât şi artistică, temperate de buna-cuviinţă a organizatorilor.

Intrată de curând în circuitul artistic al Bucureştiului, Galeria de Artă Elite Prof Art invită publicul să vizioneze lucrările expuse, dar şi să participle la evenimentele artistice organizate într-un spaţiu nou, generos şi elegant, într-o ambianţă plăcută, care îşi propune să ofere condiţii optime pentru expunerea şi comercializarea lucrărilor de artă.

Aflat în Cotroceni, pe stradă Doctor Nanu Muscel la numărul 14, sediul Galeriei Elite Prof Art pune la dispoziţia amatorilor mai multe săli de expunere, în suprafaţa de circa 150 mp situate pe două nivele. Aici, Elite Prof Art reuneşte într-un singur spaţiu mai multe activităţi culturale - pictură şi sculptură, grafică, artă decorativă, vestimentaţie, expoziţii şi prezentări de carte şi albume de artă cu vânzare, consignaţie pentru obiecte de artă şi bijuterii, artă fotografică şi design, serate musicale, conferinţe, etc.

Se creează astfel posibilitatea interacţiunii permanente cu publicul iubitor de artă precum şi cu artiştii. Toate acestea sunt puse la dispoziţia celor ce doresc să admire sau să achiziţioneze, organizatorii fiind oricând dispuşi să ofere consultanţă celor interesaţi precum şi să primească opinii şi sugestii ale specialiştilor din domeniul artei.

Expunerea se face într-un cadru care pune în valoare lucrările atât individual cât şi în ansamblu prin asigurarea unui confort şi a unei ambianţe oferite de designerii profesionişti ai galeriei cu sprijinul unor specialişti şi critici de artă de mare valoare cum ar fi doamna Roxana Păsculescu, domnul Ştefan Pelmus şi alţii.