Subway, cea mai mare reţea de restaurante fast-food din lume, intră în România cu 60 de unităţi

Autor: Cristina Roşca 23.06.2011

Lanţul de restaurante fast-food Subway, cel mai mare lanţ de restaurante din lume, cu aproape 35.000 de unităţi la nivel mondial, îşi anunţă oficial planurile pentru România: 60 de restaurante până în 2015.

Potrivit comunicatului de presă al companiei, primul restaurant se va deschide în România până la finalul acestui an. Mai mult, înainte de finalul lui 2011 compania doreşte să vândă circa 20 de francize.

"România este o ţară foarte interesantă din punct de vedere a francizării. În ultimii ani România a devenit o ţară atractivă prin creşterile înregistrate. Creşterile înregistrate şi numărul mare de persoane interesate de conceptul nostru de business au întrecut aşteptările. Credem că cea mai intensivă dezvoltare va avea loc în Bucureşti, cel de-al şaselea oraş ca mărime din UE," afirmă Martin Princ, director de dezvoltare regională Subway pentru Europa Centrală şi de Est.

Dezvoltarea din România va fi gestionată de societatea Subway împreună cu doi Development Agents (Agenţi de dezvoltare), care se vor ocupa intensiv de dezvoltarea mărcii şi asistenţă oferită restaurantelor din regiune, spun oficialii companiei. "Compania nu are ca obiectiv stabilirea unor Master Franchisee (franşizaţi principali), ci va vinde licenţe persoanelor individuale, similar situaţiei din majoritatea ţărilor din lume".