Sandero trage în jos producţia Dacia

Autor: Bogdan Alecu 24.06.2011

Pentru prima dată în ultimii zece ani, Dacia ar putea încheia un semestru cu o scădere a producţiei, după ce în ianuarie-mai la Mioveni s-au asamblat cu aproa­pe 10.000 de maşini mai puţin, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

Cel mai mare declin a fost înregistrat de modelul de clasă mică Sandero, din care s-au asamblat aproape 27.500 de unităţi în primele cinci luni, cu 65% mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.

La nivelul primelor cinci luni ale acestui an, Dacia a produs aproape 136.000 de autovehicule, în scădere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, aproape 51% sau 69.000 de unităţi reprezintă SUV-ul Duster.

"Anul trecut în primele cinci luni ale anului s-au lucrat toate sâmbetele. Anul acesta nu. Mai mult, am avut şi o întrerupere a producţiei de opt zile lucrătoare din cauza întârzierii livrării unor componente ale calculatorului de bord. Raportat la volumul efectiv, cadenţa zilnică este mai mare ca în 2010", a declarat Constantin Stroe, vicepreşedintele Automobile Dacia.

Stroe a subliniat că producţia uzinei de la Mioveni va ajunge până pe data de 15 septembrie aproape de nivelul atins anul trecut, de aproape 240.000 de autoturisme. În prezent la Dacia se produc în medie 1.389 de autovehicule pe zi, faţă de 1.376 anul trecut, potrivit oficialilor companiei, dar nu s-a mai lucrat în toate zilele de sâmbătă.