Ziua în care Apple a pus România pe harta oficială iPad 2: preţurile tabletei au căzut şi cu 100 de euro

Autor: Adrian Seceleanu 24.06.2011

Lansarea oficială de către Apple a tabletei iPad 2 în România, programată să aibă loc vineri începând cu ora 18,00 în câteva zeci de magazine de pe întreg teritoriul ţării, a dus la scăderea preţurilor retail cu aproximativ 100 de euro pe bucată în condiţiile în care în rafturile magazinelor ajung în premieră gadgeturi livrate pe canalele oficiale ale Apple.

După miezul nopţii magazinele locale au început să-şi modifice preţurile pentru iPad 2 sau, după caz, să listeze în premieră acest produs în ofertă.

Cel mai simplu model de iPad, care are stocare de 16 GB şi doar conectitivitate WiFi, costă acum 2.099 lei, faţă de 2.500 de lei - preţul cu care a intrat pe piaţă în luna martie.

Preţul este afişat spre exemplu de reţeaua iStyle - partener premium Apple în România care nu a vândut tableta până astăzi - când aceasta a intrat oficial pe piaţă. iStyle a afişat preţurile imediat ce a trecut miezul nopţii, respectiv momentul din care reţeaua a avut voie să facă acest lucru, în conformitate cu standardele Apple.
eMag, cel mai mai retailer IT&C din România, a trimis la ora 5,48 dimineaţa un newsletter prin care anunţă noile preţuri la iPad 2: spre exemplu 2.099 lei la cel mai simplu iPad. Momentan pe site-ulmagazinului online sunt afişate preţuri mai mari, lucru care se va schimba cel mai probabil odată cu ora 18,00 când produsul este lansat oficial pe piaţa locală.

Şi alţi retaileri vor începe, probabil, să anunţe noile preţuri pe măsură ce se apropie ora lansării oficiale.

Preţuri comparabile cu Austria, mai mari decât în SUA

La 2.099 lei (496 de euro) tableta iPad 2 este astfel cu peste 100 de euro mai ieftină decât momentul în care a ajuns pentru prima oară pe rafturile magazinelor locale, preţul coborând la nivelul practicat de Apple în ţări ca Austria. Pe de altă parte, preţul continuă să fie cu aproximativ 200 de dolari mai mari decât cel afişat de magazinul online al Apple în SUA.

Preţul celui mai ieftin iPad cu acces la reţele internet 3G a scăzut la 2.694 lei (636) euro.