Ministrul comunicaţiilor: Grecii vin la Bucureşti să stabilim detaliile listării Romtelecom

Autor: Mediafax 27.06.2011

Ministrul comunicaţiilor Valerian Vreme susţine că se va întâlni în cursul acestei săptămâni cu reprezentanţii grupului elen OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom, pentru a discuta etapele calendarului de listare pe piaţa de capital a titlurilor deţinute de stat la operatorul naţional de telefonie fixă.

"Solicitarea a venit din partea grupului elen OTE. Ne vom întâlni, cel mai probabil, la finele săptămânii viitoare şi vom discuta etapele calendarului de listare pe piaţa de capital a titlurilor deţinute de stat la Romtelecom", a spus Vreme. La finele lunii mai, Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că OTE nu poate înainta, în prezent, o ofertă pentru acţiunile statului la Romtelecom din cauza dificultăţilor economice din Grecia, dar că ar putea să îşi reconsidere poziţia dacă circumstanţele se schimbă, şi că a propus fuziunea companiei naţionale de telefonie fixă cu operatorul Cosmote România.

La propunerile OTE, Ministerul Comunicaţiilor trebuia să înainteze grupului elen o poziţie oficială, care încă nu a fost transmisă până în prezent, potrivit ministrului. Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixă şi are ca acţionari OTE - 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor - 45,99%.