Analiştii BCR văd un potenţial de creştere de 15% pe acţiunile Antibiotice

Autor: Adrian Ionut Cojocar 27.06.2011

Analiştii BCR recomandă "acumularea" titlurilor producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB) şi au ajustat preţul-ţintă pentru aceste titluri de la 0,645 lei/unitate la 0,568 lei/titlu în prezent ca efect al operaţiunii de majorare de capital derulată recent de companie. Noul preţ-ţintă este cu circa 15% mai ridicat decât ultima cotaţie din piaţă a acestor titluri, respectiv 0,495 lei.

Analiştii BCR spun că noile reguli privind medicamentele cu prescripţie menite să încurajeze consumul de medicamente generice care sunt mai ieftine vor influenţa pozitiv activitatea Antibiotice care este unul dintre cei mai importanţi producători de generice din România. Ei mai spun că vânzările Antibiotice vor fi susţinute şi de creşterea exporturilor pe măsură ce contractul încheiat cu partenerii americani va ajunge la ţinta de 15 mil. dolari pe an.

De cealaltă parte analiştii băncii spun că perioada foarte lungă, de peste 300 de zile, în care compania îşi încasează banii de la stat pentru medicamentele cu prescripţie rămâne una dintre principalele probleme cu care se confruntă societatea. Acţiunile Antibiotice Iaşi au pierdut circa 5% de la începutul anului. În prezent, capitalizarea companiei este de circa 281 mil. lei. Anul trecut, compania a avut afaceri de 243 mil. lei şi un profit net de 12,5 mil. lei.