KBC Securities va fi de astăzi market maker pe contractele futures FP listate la BVB

Autor: Andrei Chirileasa 27.06.2011

KBC Securities, cea mai mare firmă de brokeraj de pe piaţa locală, va fi market maker pe contractele futures care au ca activ suport acţiunile Fondului Proprietatea (FP), care sunt tranzacţionate pe piaţa futures a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Rolul market makerului este să asigure lichiditate pentru instrumentele financiare. În prezent, piaţa futures de la Bucureşti este foarte puţin lichidă, însă apariţia mai multor market makeri ar putea creşte tranzacţiile. "KBC Securities România va acţiona de luni, 27 iunie 2011, în calitate de Market Maker pentru ambele scadenţe ale contractului FP Futures, respectiv: septembrie 2011 şi decembrie 2011.

Conform parametrilor stabiliţi de către Consiliul Bursei, volumul minim corespunzător ofertei ferme de cumpărare şi de vânzare va fi de 25 contracte, iar spread-ul maxim dintre preţurile de cumpărare şi de vânzare afişate de Market Maker va fi de 4 % pentru seria cu cea mai apropiată scadenţă şi de 6 % pentru seria corespunzătoare celei de-a doua scadenţe", au precizat reprezentanţii BVB.

Alţi market makeri pe piaţa derivatelor de la BVB sunt Broker Cluj, tot pe contractele FP, dar şi pe SIF Muntenia (SIF4), RBS Bank, pe derivatele euro/ron, şi Traseville, pe contractul aur.