Primul smartphone Facebook lansat şi în România de Orange

Autor: Ştefan Vrabie 28.06.2011

Orange România a lansat astăzi smartphone-ul HTC ChaCha, primul smartphone cu buton dedicat Facebook, prin care este permisă o accesare rapidă a contului pe reţeaua de socializare, preţul telefonului începând de la 49 de euro împreună cu abonamentul Panteră 20 şi o opţiune My Smartphone începând de la 5 euro, pe o perioadă contractuală de 2 ani.

Telefonul este optimizat pentru o folosire simplă a contului de Facebook, utilizatorii pot publica link-uri, poze, înregistrări video, status, prin apăsarea butonului dedicat. Smartphone-ul are ca sistem de operare Google Andorid 2.3 (Gingerbread).

Terminalul are un ecran touchscreen de 2,6 inchi cu o rezoluţie de 480x320 dar şi tastatură querty. Gadget-ul rulează pe un sistem cu procesor de 800 MHz şi 512 MB RAM şi 512 MB ROM. Fotografiile sau filmările sunt făcute cu ajutorul unei camere de 5 MB pixeli cu LED plasată în spate şi una frontală care filmează la calitatea VGA, acestea putând fi transmise pe Facebook cu ajutorul butonului şi prin conexiune atât Wi-Fi cât şi 3G HSDPA.

Din 29 iunie Orange va lansa o ofertă de date mobile creată pentru utilizatorii de iPad, numită Internet PrePay 7. Cartela include 1GB de trafic de internet disponibil pe o perioadă de 30 de zile, la trafic de 7 euro. După utilizarea traficului iniţial, clienţii au posibilitatea să reîncarce opţiunea dedicată cu 7 euro sau pot alege altă opţiune de internet PrePay.