Constantin Toma se retrage de la conducerea Omniasig pentru propria afacere în asigurări

Autor: Ciprian Botea 29.06.2011

Constantin Toma, preşedintele Omniasig, intenţionează să se retragă de la conducerea companiei pe care o conduce de 15 ani pentru a se ocupa de propria afacere în industria asigurărilor - societatea Platinum.

"Sunt preocupat de a-mi continua activitatea pe viitor în propria mea companie, scop pentru care negociez intensiv răscumpararea pachetului de 75% din Platinum. Sper ca acest proces să se finalizeze foarte repede, moment în care este firesc să mă retrag de la conducerea Omniasig", a declarat pentru ZF Constantin Toma.

El deţine 25% din Platinum Asigurări (fosta Clal) şi negociază în acest moment preluarea restului de 75% din acţiunile companiei de la Auto-Ekspert Limited Liability Company, o societate înfiinţată în iunie anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pe piaţă apăruseră încă de săptămâna trecută informaţii că Toma intenţionează să plece de la conducerea celei de-a treia companii din piaţa asigurărilor. Contactaţi de ZF, reprezentanţii grupului austriac Vienna Insurance (VIG), acţionarul majoritar al Omniasig, au precizat la sfârşitul săptămânii trecute că pregătesc schimbări în structura operaţiunilor locale, fără a comenta însă eventualitatea retragerii lui Toma.

Austriecii mai deţin pe piaţa din România, în afară de Omniasig, şi companiile Asirom, BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă.

Constantin Toma este unul din cei mai buni profesionişti de pe piaţa asigurărilor. El a dus Omniasig în primele trei companii de asigurări pornind întâi ca un proiect al fostei bănci de stat Bancorex, firma fiind achiziţionată ulterior de către fondul de investiţii israelian TBIH şi apoi de către VIG.

Informaţii potrivit cărora Toma s-ar retrage de la conducerea Omniasig au apărut şi în toamna anului trecut, austriecii declarând atunci că se află în negocieri cu acesta pentru încheierea mandatului. Într-un final mandatul său de preşedinte a fost prelungit.