Şi-a găsit Facebook naşul? Google pregăteşte site-ul de socializare Google+

Autor: Adrian Voicu 29.06.2011

În încercarea de a muşca din segmentul reţelelor de socializare, gigantul internet Google a anunţat lansarea unui nou proiect, acesta purtând numele Google+.

Principala inovaţie cu care se laudă noul proiect poartă numele de "cercuri" ("Circles"). Astfel, utilizatorii se pot alătura mai multor cercuri de prieteni, putând astfel împărtăşi informaţii specifice acelor cercuri.

"Credem că sharingul online este defect. Şi chiar ciudat", este de părere Vic Gandora, preşedinte pe segmentul social în cadrul Google. "Credem că conexiunile cu ceilalţi oameni sunt o nevoie umană de bază, dar uneltele online sunt rigide. Ne forţează să aruncăm totul într-o găleată sau să fim în totalitate expuşi grupului", spune el într-un interviu acordat publicaţiei TechCrunch. Spre deosebire de reţelele sociale tradiţionale, "viaţa reală este una nuanţată şi bogată". Prin Google+, gigantul încearcă să adapteze bogăţia şi nuanţele vieţii reale software-ului online.

Asemenea News Feed-ului de la Facebook, Google+ oferă utilizatorilor posibilitatea de a se informa cu privire la interesele prietenilor, dar totul este împărţit în aceste "cercuri" de prieteni. Aşa cum s-a făcut şi cu programul de email Gmail, intrarea în reţeaua de socializare se va face pentru început pe bază de invitaţie.