GED a cumpărat un teren de 4 ha în Militari de la Heineken

Autor: Cristi Moga 30.06.2011

Fondul spaniol de investiţii GED, care a realizat pe piaţa locală investiţii de peste 150 de milioane de euro în di­ver­se companii, a cumpărat în pri­mă­vara acestui an două loturi de teren cu o suprafaţă cumulată de 3,7 hectare în cartierul bucureştean Militari de la pro­du­cătorul de bere Heineken România, locul doi pe piaţa de profil

Proprietăţile se află în apropierea centrului comercial Militari Shopping şi a magazinului Metro din vestul Capi­ta­lei, valoarea tranzacţiei fiind estimată la circa 4 mil. euro, potrivit unor surse din piaţă. Reprezentanţii Heineken şi cei ai GED nu au comentat informaţiile până la închiderea ediţiei.

Pe aceste loturi Heineken deţinea o clădire administrativă şi un depozit, care cel mai probabil vor fi demolate în vederea realizării unui proiect imobiliar. În zona respectivă au fost realizate atât centre comerciale (Militari Shopping şi Metro), ansambluri rezidenţiale (Style Residence, Militari Residence), cât şi unul dintre cele mai mari parcuri de afaceri din Bucureşti, West Gate Park.

Tranzacţia a avut loc prin vânzarea in­tegrală de către Heineken a firmei Mi­litari Property Management către GED Real Estate Eastern Investments, po­tri­vit datelor publicate în Monitorul Ofi­cial, valoarea tranzacţiei fiind esti­ma­tă la circa patru milioane de euro, res­pectiv ceva mai mult de 100 de euro/mp.

În zona de real estate, spaniolii de la GED mai sunt implicaţi în dezvoltarea unui proiect logistic în sudul Capitalei, în timp ce reprezentanţii Heineken au anun­ţat încă din 2009 că intenţionează să renunţe la mai multe active imo­bi­liare, printre care şi două terenuri ale unor foste fabrici din Bucureşti (Griviţa) şi Arad.

Avocaţii GED în această tranzacţie au fost reprezentanţii firmei Ţuca Zbâr­cea & Asociaţii, în timp ce Schoenherr şi Asociaţii a asistat Heineken România.