Grecii de la Olympus aduc 55 mil. € într-o comună braşoveană

Autor: Roxana Petrescu 01.07.2011

Grupul elen Olympus, o afacere de familie specializată în producţia de lactate, a finalizat o investiţie de 55 mil. euro în comuna Halchiu, la 15 kilometri de Braşov.

Banii vin exclusiv din fondurile proprii ale companiei, aceasta fiind cea mai mare investiţie în afara Greciei pe care o face Olympus. Dincolo de iaurturi, lapte şi brânzeturi, grecii de la Olympus nu exclud demararea la Braşov şi a producţiei de sucuri naturale, a doua activitate de bază a grupului.

Olympus este prezent pe piaţa locală din 1999, având o unitate de procesare a laptelui la Baraolt, în Covasna. Lapte procesat aici era transportat în Grecia şi ulterior adus în România sub formă de produse lactate. Odată cu deschiderea unităţii de la Braşov, fabrica din Covasna s-a închis, toţi angajaţii fiind transferaţi în noul punct de lucru.

"Suntem convinşi de potenţialul acestei ţări şi de calitatea înaltă a materiei prime. O fabrică veche nu se poate transforma niciodată într-una nouă, şi de aceea nu am luat decizia de a ne extinde pe vechea structură din Baraolt", explică Dimitrios Sarantis, preşedintele Olympus.