Concernul german Bosch intenţionează să investească 70-90 milioane de euro la Blaj

Autor: Dan Lungu 04.07.2011

Concernul german Bosch Rexroth intenţionează să investească în România 70-90 de milioane de euro în crearea unor noi capacităţi de producţie, compania achiziţionând la Blaj, unde mai deţine două fabrici, un teren de şapte hectare.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, a declarat că administraţia locală va semna contractul de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren de circa şapte hectare către concernul german Bosch Rexroth pentru dezvoltarea unor noi capacităţi de producţie.

Rotar a spus că firma germană a achiziţionat parcela săptămâna trecută, în urma unei licitaţii cu strigare, pentru suma de 1,2 milioane de euro, fără TVA, în care este inclusă şi valoarea despăgubirilor ce vor fi acordate persoanelor juridice care aveau concesionate diverse suprafeţe din parcelă.

Potrivit edilului, terenul este în proprietatea administraţiei locale, dar o parte era concesionată unor firme, acestea urmând să fie despăgubite în total cu 360.000 de euro, fără TVA. Potrivit sursei citate, concernul german Bosch este, în prezent, cel mai mare contribuabil la bugetul local, cu un milion de euro anual, asigurând un sfert din bugetul total. La Blaj concernul german are aproximativ 800 de angajaţi.