Big Brother, sistemul de supraveghere care a făcut ravagii la BAC

Ziarul Financiar 05.07.2011

Doru Resmeriţă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, susţine că i-a prezentat încă de anul trecut ministrului Daniel Funeriu un "proiect pilot", la acea vreme, privind introducerea sistemului de supraveghere video la examenul de bacalaureat.

"Noi am introdus în judeţ încă de anul trecut, de la sesiunea din august a examenului de bacalaureat, sistemul de supraveghere video la acest examen. I-am prezentat atunci acest sistem pilot ministrului Funeriu care l-a apreciat", a declarat pentru Gândul Doru Resmeriţă, şeful ISJ Galaţi.

El a explicat şi de la ce a pornit ideea, spunând că a realizat un sondaj printre cei care au luat anul trecut examenul de bacalaureat în prima sesiune, în cea din iunie-iulie, iar sistemul video a fost introdus în şcoli din judeţul Galaţi de la sesiunea din august a bacalaureatului 2010. "La un sondaj i-am întrebat pe cei care trecuseră examenul în prima sesiune inclusiv despre punctele slabe în organizarea examenului de bacalaureat. Aşa am luat decizia introducerii în sălile de examen a unor camere video", ne-a explicat Doru Resmeriţă.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, declara pe 24 mai că măsurile de securitate la Bac 2011 vor fi întărite şi că nu se va tolera copiatul.

"Conţinutul probelor şi modul de desfăşurare este cvasiidentic cu cel de anul trecut, mai puţin calendarul. Ca element de noutate, au fost întărite măsurile care vizează politica ministerului de toleranţă zero faţă de fraudă. Cel mai puternic semnal de reformă, nu doar în educaţie şi în societate, este să avem toleranţă zero faţă de fraudă", spunea Funeriu.

Despre Big Brother şi rezultatele dezastruoase de la Bac citiţi mai multe pe www.gandul.info.