Apple plănuieşte să vândă 25 de milioane de iPhone 5 în 2011

Autor: Adrian Voicu 06.07.2011

Apple are planuri mari pentru următoarea iteraţie a telefonului de succes iPhone, aşteptându-se să vândă 25 de milioane de unităţi până la sfârşitul acestui an, conform Wall Street Journal.

Publicaţia care are ca surse companiile producătoare de componente pentru Apple menţionează că noile iPhone 5 vor fi produse de cel mai mare contractant al Apple, compania taiwaneză Hon Hai.

Printre noutăţile menţionate de surse cu privire la tehnologiile implementate în noul telefon de la Apple se numără şi o cameră de 8 megapixeli, şi un design mai subţire. De asemenea, cipul folosit de telefon va fi produs de Qualcomm şi nu de Infineon Technologies.

Una dintre surse a indicat ţinta de vânzări a Apple, declarând pentru WSJ că "Estimările de vânzări ale Apple pentru noul iPhone sunt destul de agresive. Ni s-a spus să ne pregătim să ajutăm compania să atingă ţinta de 25 de milioane de unităţi până la sfârşitul anului. Volumul iniţial de producţie va fi de câteva milioane de unităţi... ni s-a spus să livrăm componentele către Hon Hai în august".

Cele mai recente zvonuri indică o posibilă dată de lansare în luna septembrie. Printre speculaţii se mai numără şi posibilitatea ca Apple să pregătească de fapt lansarea a mai multor modele iPhone la momentul respectiv.