ISMB: Rezultatele finale la bacalaureat ar putea fi afişate în centrele de examen după ora 12.00

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax 08.07.2011

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a estimat că rezultatele finale la bacalaureat ar putea fi afişate în centrele de examen după ora 12.00, precizând că, din experienţa anilor precedenţi, şi în acest an ar putea fi o creştere între unu şi doi la sută a promovabilităţii.

"Din experienţa anilor precedenţi, estimez că în Capitală şi în acest an ar putea fi o creştere între unu şi doi la sută a promovabilităţii după contestaţii", a spus Cristian Alexandrescu.

Lucrările contestate de elevii din Capitală nemulţumiţi de notele obţinute la probele scrise ale examenului de bacalaureat au fost recorectate la Braşov.

În Bucureşti au fost înregistrate 9.138 de contestaţii la bacalaureat, dintre care câte 3.000 la limba şi literatura română şi matematică, iar 500 la fizică, restul fiind distribuit pe celelalte discipline, potrivit inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu.

Promovabilitatea la bacalaureat în Capitală a fost de 42,03 la sută înaintea contestaţiilor, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie, declara Cristian Alexandrescu.