Boc se întâlneşte cu oamenii de afaceri din Prahova. Gabriel Comănescu şi Sebastian Ghiţă, cei mai mari antreprenori cu afaceri în judeţ, nu au fost invitaţi

Ziarul Financiar 11.07.2011

Biroul de presă al Guvernului a trimis în această dimineaţă o informare legată de participarea primului ministru Emil Boc la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Prahova, dar marii antreprenori români din acest judeţ spun că nu au fost invitaţi la acest eveniment.

ZF a solicitat reprezentanţilor Guvernului o listă cu oamenii de afaceri care vor participa la această întâlnire, dar informaţia solicitată nu a fost furnizată până la transmiterea acestei ştiri.

Sebastian Ghiţă, unul dintre acţionarii grupului Asesoft din Ploieşti, spune că nici nu a fost invitat, dar nici nu ar avea cum să meargă pentru că nu este în România în aceste zile. "Nu este musai ca la aceste întâlniri să fie invitaţi oameni de afaceri cunoscuţi. Oamenii politici preferă să se întâlnească de regulă cu oameni de afaceri mai mici, pentru că aceştia pot să îi ajute, şi nici nu ridică probleme incomode, nelalocul lor."

Sebastian Ghiţă controlează mai multe companii din industria IT&C şi electro-retail, cu un rulaj anual în jurul valorii de 300 mil. euro, împreună cu un alt antreprenor român, Iulian Stanciu. Distribuitorul IT&C Asesoft Distribution a avut anul trecut afaceri de 145 mil. euro. Ghiţă mai controlează şi companii cu afaceri în domeniul viticol, al comunicaţiilor şi al energiei eoliene.

Un alt mare angajator din judeţul Prahova, Upetrom 1 Mai, companie controlată de Gabriel Comănescu, care avea în 2009 peste 2.500 de angajaţi, lipseşte de pe lista de invitaţi la întâlnirea cu premierul organizată astăzi la ora 17.00 la Ploieşti. Reprezentanţii grupului Upetrom 1 Mai spun că nu au primit nicio invitaţie la acest eveniment.

Dan Muntean, director general al Cramele Halewood, companie cu o cifră de afaceri de 9,87 mil.euro anul trecut, nu este la curent cu vreo invitaţie primită de firma pe care o reprezintă la întâlnirea cu premierul Emil Boc. El spune însă că ar fi interesat să participe pentru că Halewood este o "companie implementată în această zonă, deşi are podgorii şi în Alba, Constanţa şi alte părţi". În Prahova, Halewood deţine Pivniţele şi Pensiunea Rhein la Azuga, unde produce vin spumant, dar şi cinci magazine de vin (la Ploieşti, Azuga, Nistoreşti, Urlaţi, Sinaia).

Nici Radu Timiş, preşedinte al CrisTim şi unul dintre cei mai mari antreprenori din industria mezelurilor de pe piaţa locală, nu este la curent cu întâlnirea programată de Emil Boc în Ploieşti. "Nu am primit nicio invitaţie. Nu ştiam despre această întâlnire. Dacă primeam o invitaţie, cu siguranţă aş fi mers. Este până la urmă vorba de o întâlnire cu premierul României". Grupul CrisTim a derulat anul trecut afaceri de 79,1 milioane euro, având peste 1.700 de angajaţi. Compania produce mezeluri într-o fabrică la Filipeştii de pădure, în judeţul Prahova.

Şi reprezentanţii grupului Michelin, care deţin o fabrică în localitatea prahoveană Floreşti, în care lucrează peste 1.080 de oameni, spun că nu au primit o invitaţie oficială din partea Guvernului pentru a lua parte la acest eveniment.