Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Constanta Catalina Apostoiu 12.07.2011

Fondul american de investiţii Colony Capital a vândut Chateau Lascombes, una din cele mai mari podgorii din Bordeaux, pe care a achiziţionat-o în urmă cu un deceniu pentru 77 mil. euro, către MACSF, un asigurător francez pentru industria serviciilor medicale, în schimbul a 200 mil. euro, scrie Financial Times.

Gigantul elveţian Nestlé a încheiat un acord de preluare a unei participaţii majoritare în cadrul producătorului chinez de dulciuri Hsu Fu Chi în schimbul a 1,4 mld. franci (1,2 mld. euro), potrivit AFP. Conform acordului, Nestlé va achiziţiona 60% din Hsu Fu Chi, în timp ce familia Hsu va deţine restul de 40%.

Banca italiană UniCredit a primit semne de interes privitoare la participaţia de 7,5% din acţiunile sale deţinută de Libia, a declarat directorul executiv Federico Ghizzoni, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters. Banca urmăreşte cu atenţie evenimentele din Libia şi speră într-o clarificare rapidă a situaţiei.

Renault a anunţat o creştere de 1,9% a vânzărilor la nivel mondial pe primul semestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie The Wall Street Journal. Compania a vândut 1,37 mil. automobile, un nou record de vânzări, pe fondul unei creşteri de 20% a vânzărilor în afara Europei.

Mario Draghi ocupă prima poziţie în cadrul topului 100 al celor mai influenţi oameni din industria financiară europeană realizat de Financial News. El urmează să preia în toamnă funcţia de preşedinte al BCE şi este şi preşedinte al Consiliului European pentru Riscuri Sistemice.