Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu 15.07.2011

Gigantul polonez din sectorul cuprului KGHM este aşteptat să vândă operatorul de telefonie mobilă Dialog în decurs de două săptămâni, potrivit unor surse citate de Warsaw Business Journal. Sursele specifică faptul că operatorul polonez de telecomunicaţii Netia ar putea fi cumpărătorul.

Firma americană Pittsburgh Glass Works (PGW) intenţionează să investească aproape 250 mil. zloţi (62,1 mil. euro) în construcţia unei fabrici în Srodzie Slaskiej, centrul Sileziei, Polonia, scrie Warsaw Business Journal.

Grupul bancar ceh Home Credit ar putea scoate la vânzare o participaţie de 25% în cadrul unei oferte publice iniţiale cu scopul de a obţine un mld. dolari, potrivit Ceskapozice. Surse au avertizat că listarea grupului ar putea coincide cu vânzarea a 7,6% de către Sberbank, cererea putând fi astfel limitată.

Vânzările de automobile înregistrate de Skoda Auto, divizia cehă a Volkswagen, au avansat cu 20,1% în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Cea mai mare companie din Cehia din punctul de vedere al veniturilor a comercializat 454.700 de automobile în primele şase luni ale anului.