RIM va lansa sapte smartphone-uri cu noul sistem de operare BlackBerry

Autor: Ştefan Vrabie 17.07.2011

Jim Balsilie, unul dintre cei doi directori executivi ai companiei canadiene Research in Motion (RIM) a declarat că în următoarele luni compania va lansa pe piaţă şapte smartphone-uri BlackBerry care vor utiliza următoarea generaţie a sistemului de operare BlackBerry.

Această declaraţie este o veste mare pentru RIM care a încercat în ultimii ani să creeze produse capabile să concureze cu smartphone-urile şi tabletele care au ca sistem de operare iOS de la Apple sau Google Android. Cel mai recent produs pe care compania l-a lansat pentru a se menţine în "bătălia" dispozitivelor smart este tableta BlackBerry PlayBook care de la lansarea sa din luna aprilie şi până acum a primit mai multe recenzii bune.

Michael Gartenberg, mobile analist la firma de cercetare Gartner, consideră că este un lucru bun mutarea pe care RIM o va face cu lansarea mai multor smartphone-uri care vor rula noul sistem de operare BlackBerry. "Era timpul ca ei să demonstreze că pot face ceva pentru noua platformă", a declarat el. "Acum este momentul când platformele de anul trecut nu mai sunt destul de bune pentru anul acesta şi RIM trebuie să evolueze pentru a concura în mod eficient".

Sistemul de operare BlackBerry OS a avut un avantaj considerabil în piaţa mondială de smartphone-uri, dar acum potrivit mai multor predicţii făcute de firme de cercetare acesta va fi pe locul patru până în anul 2015, după Android, Windows Phone 7 şi iOS. Retehnologizarea sistemului de operare şi lansarea de noi smartphone-uri mai puternice pentru a rula software-ul are sens în cazul în care compania vrea să contracareze aceste predicţii.