UPC neagă orice discuţii privind o fuziune cu RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu 19.07.2011

UPC România, subsidiara locală a gi­gan­tului american Liberty Global, neagă prin­tr-o declaraţie scrisă transmisă luni prin e-mail informaţiile care circulă pe piaţă pri­vind vânzarea operaţiunilor către românii de la RCS&RDS.

"În ultimele luni au existat multiple spe­cu­laţii în piaţă şi zvonuri cu privire la o even­tua­lă preluare a UPC de către RCS&RDS. Dorim să clarificăm această situaţie: UPC nu derulează niciun fel de discuţii cu RCS&RDS pe tema unei potenţiale tran­zacţii", potrivit declaraţiei oficiale a UPC.

ZF a scris la finele lunii februarie că operatorul de telecomunicaţii RCS&RDS, controlat de omul de afaceri din Oradea Zoltan Teszari, este la un pas de a cumpăra rivalul UPC, fostul Astral, cu care se bate de peste 15 ani pe piaţa de cablu. Săptă­mâ­na trecută preşedintele Consiliului Con­cu­ren­ţei din România Bogdan Chiriţoiu a de­clarat pentru Mediafax că a avut discuţii cu oficiali ai RCS&RDS şi UPC în ceea ce pri­veşte impactul unei eventuale fuziuni, oferind astfel prima confirmare oficială a datelor care circulau pe piaţă. Întrebaţi dacă neagă declaraţiile lui Chiriţoiu, oficialii UPC România au refuzat să comenteze.

Chiriţoiu a precizat că discuţiile cu reprezentanţii celor două companii au fost doar consultative şi că el nu va respinge din start o asemenea tranzacţie.