Inevitabilul s-a produs: Bentley pregăteşte un SUV de lux

Autor: Bogdan Alecu 19.07.2011

Bentley va fi primul constructor de lux care va intra pe segmentul SUV-urilor, potrivit siteului autoblog.com. Această informaţie nu este un zvon, ci o certitudine potrivit siteului american, informaţia venind la câţiva ani de la apariţia zvonurilor.


Mai mult, astfel de zvonuri au fost şi pentru mărci precum Aston Martin sau Ferrari, numai ca în cazul mărcii din Maranello zvonurile s-au concretizat numai în modelul Ferrari FF, un shooting break cu tracţiune integrală, departe însă de ideea de SUV. Jurnaliştii de la publicaţia germană auto - motor und sport au avut un interviu cu preşedintele Bentley iar informaţia a fost preluată de autoblog.com.

În cazul Bentley, lansarea unui model de teren nu este chiar un obiectiv dificil, în condiţiile în care gama include motorizări puternice cuplate la sisteme de tracţiune integrală de pe modelele Continental în timp ce "colegii" de la Porsche deja au un SUV de lux în gamă.

Potrivit presei internaţionale, viitorul SUV de la Bentley va umple golul dintre gama Continental şi Mulsanne, şi va avea cel mai probabil un preţ de pornire de aproximativ 170.000 de euro.