Băsescu: România nu consideră corect ca MCV să fie anexat la condiţiile de aderare la Schengen

Autor: Mediafax 20.07.2011



Preşedintele Traian Băsescu spune că România nu consideră corect ca raportul MCV să fie anexat la condiţiile de aderare la spaţiul Schengen, însă constată că se află în faţa unei realităţi: sunt state care consideră că raportul MCV trebuie luat în considerare ca să spună "Da" aderării la Schengen.


Preşedintele a declarat, miercuri, că raportul CE arată şi în acelaşi timp stabileşte 18 obiective pe care ar trebui ca România să le îndeplinească până la raportul de anul viitor.
De asemenea, preşedintele a spus că "a trecut vremea când se mai putea plânge cineva că nu există cadru constituţional", susţinând că acesta este în mare parte finalizat, astfel că depinde de fiecare instituţie să implementeze cadrul existent.


În acest context, Băsescu a spus că România nu consideră corect ca raportul MCV să fie anexat la condiţiile de aderare la spaţiul Schengen.
"România nu consideră corect ca raportul MCV să fie anexat la condiţiile de intratre în Spaţiul Schengen. În acelaşi timp, România constată că se află în faţa unei realităţi: sunt state care insistă ca raportul MCV să fie luat în considerare atunci când se spune «Da» intrării României în Spaţiul Schengen", a declarat şeful statului.