Licitaţia pentru carduri de sănătate, anulată după contestaţia Ericsson

Autor: Mediafax 21.07.2011

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a anulat, săptămâna trecută, licitaţia privind soluţia IT de introducere a cardului electronic de asigurări de sănătate, după ce Ericsson România a contestat procedura de atribuire a contractului, estimat la 110,1 milioane lei, cu TVA inclusă.

CNSC a admis contestaţia formulată de Ericsson Telecommunications România şi a obligat autoritatea contractantă să anuleze procedura de atribuire, potrivit deciziei publicată pe pagina web a Consiliului. Împotriva deciziei pot fi formulate plângeri în termen de 10 zile de la comunicare, se precizează în document. Contestaţia a fost depusă pe 10 iunie.

Societatea îşi motivează demersul prin faptul că documentaţia de atribuire întocmită de autoritatea contractantă încalcă prevederile legale în materia achiziţiilor publice şi îngrădeşte accesul ofertanţilor la procedură.

Prin implementarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, autorităţile vor să identifice şi să verifice eligibilitatea pacientului din punctul de vedere al calităţii de asigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, cât şi accesul şi utilizarea datelor medicale.