Mircea Sandu, în vizită la Cluj Arena: "Nu vă grabiţi cu inaugurarea stadionului"

Autor: Laurentiu Cotu 21.07.2011

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), aflat în vizită la stadionul Cluj Arena, a spus că este încântat de investiţie, în special de preţul mic cu care aceasta a fost realizată. Investiţia în proiectul Cluj Arena se ridică la circa 35 mil. euro, iar stadionul va avea peste 30.000 de locuri. În comparaţie, stadionul Naţional Arena din Bucureşti costă 200 mil. euro şi va dispune de circa 55.000 de locuri.

''Nu vă grabiţi cu inaugurarea stadionului. Meciul România-Belarus, programat pentru 4 octombrie, nu se va juca pe Cluj Arena, fiindcă nu putem să riscăm anunţarea meciul la UEFA şi apoi să schimbăm locul, în condiţiile în care anunţul trebuie făcut cu 60 de zile înainte de meci'', a declarat Mircea Sandu. Pentru inaugurarea stadionului (anunţată pentru prima parte a lunii octombrie), reprezentanţii FRF analizează varianta unui meci între generaţia '90 a României şi una dintre selecţioantele întâlnite la campionatele europene sau mondiale.

Peste 90% dintre lucrările de construcţie, amenajare şi dotare a stadionului din Cluj au fost parcurse. În prezent se mai lucrează la amplasarea învelitoarei exterioare a arenei şi la montarea scaunelor, după ce au fost finalizate recent lucrările de montare a gazonului şi a tabelelor electronice de marcaj.Inaugurarea Cluj Arena va avea loc la începutul lunii octombrie, după finalizarea lucrărilor de amenajare a zonei exterioare a stadionului.

Lucrările la noul stadion din Cluj au început în vara anului 2009, iar valoarea totală a investiţiei este estimată la 130 mil. lei (circa 35 mil. euro, la cursul euro din 2008, când a fost licitat proiectul stadionului).

Cluj Arena va avea o capacitate de peste 30.000 de locuri. Construcţia este concepută prin îmbinarea a două tribune şi două peluze, iar stadionul va dispune de vestiare, săli de conferinţe, spaţii pentru cluburile sportive (atletism, scrimă, ciclism, box, haltere, lupte, tenis de masă), spaţii de antrenament acoperite, muzeul sportului şi cabinete medicale.

Lucrările de la stadionul din Cluj au fost atribuite unui consorţiu din care fac parte firmele Con-A Sibiu, Transilvania Construcţii, DAS Engineering Grup, ACI Cluj, Dico şi Ţigănaş, Grup 4 Instalaţii, Bogart Construct SRL şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.