Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu 22.07.2011

Kale Group din Turcia a achiziţionat Fincuoghi, o companie italiană producătoare de plăci ceramice, conform publicaţiei Hurriyet. "Achiziţia unei fabrici italiene de către o companie străină era considerată imposibilă în acest sector cu câţiva ani în urmă. Achiziţia reprezintă în acelaşi timp o premieră pentru industria italiană a plăcilor ceramice", a declarat preşedintele Kale Group Zeynep Bodur Okyay.

Banca centrală americană se pregăteşte în mod activ pentru posibilitatea ca Statele Unite să intre în incapacitate de plată odată cu apropierea datei limită pentru majorarea pragului de îndatorare al guvernului, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

American Airlines a anunţat o ofertă de 38 mld. dolari pentru 460 de noi aparate de zbor Boeing şi Airbus, potrivit BBC News. A patra mare companie aeriană a lumii după numărul de pasageri, American Airlines va achiziţiona 200 de aparate de zbor Boeing 737 şi 260 de Airbus A320.

Ritmul de creştere al economiei zonei euro a încetinit semnificativ în iulie, activitatea sectorului privat aproape stagnând, potrivit The Wall Street Journal. Indicele PMI realizat de Markitt Economics a scăzut la 50,8 puncte de la 53,3 puncte în iunie.

Inflaţia, bulele imobiliare şi controlul monetar slab ridică "riscuri semnificative la adresa stabilităţii financiare şi macroeconomice" din China, iar autorităţile de la Beijing ar trebui să aprecieze valoarea monedei locale pentru a combate aceste ameninţări, a avertizat Fondul Monetar Internaţional.