UTI şi Asesoft iau 6 mil. euro de la Primăria Capitalei

Autor: Ştefan Vrabie 22.07.2011

Primăria Municipiului Bucureşti va începe în această lună procedurile de atribuire pentru un contract ce presupune achiziţia de echipamente IT, aparatură electronică şi sisteme de supraveghere, în vederea realizării proiectului.

"Reabilitarea infrastructurii educaţio­na­le din Bucureşti" în valoare de aproxi­mativ 25,6 milioane de lei (circa 6 milioane de euro), potrivit unui anunţ de atribuire de pe site-ul e-licitatie.ro publicat pe data de 21 iulie.

Contractul constă în aprovizionarea unită­ţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Bucureşti cu echipa­men­te şi accesorii pentru computer, compu­te­re personale, computere portabile, impri­man­te laser şi sisteme video de supraveghere.

Câştigătorii contractelor sunt com­pa­niile UTI Security & Fire Solutions - parte a grupului de firme controlat de Tiberiu Urdăreanu şi Asesoft International - companie controlată de omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

Valoarea contractului câştigat de Asesoft, care constă în furnizarea de echi­pa­mente IT, a fost de aproximativ 18,6 mil. lei (4,4 mil. euro), în timp ce valoarea contractului câştigat de compania UTI a fost de 7 mil. lei (1,6 mil. euro), contractul constând în aparatură electronică şi sisteme de supraveghere.