Cum arată magazinele Apple false din China

Autor: Radu Racu 24.07.2011

Un blogger american a descoperit trei magazine Apple false în China, în oraşul Kumming, scrie BBC News. Fotografii ale magazinului, personalului au fost postate pe blogul BirdAbroad.org.

Bloggerul american notează în comentariul său că a discutat cu mai mulţi angajaţi din magazinele respective, care erau convinse că lucrează pentru compania americană de IT.


Blogul BirdAbroad subliniază că magazinele din China sunt printre cele mai bune falsuri făcute vreodată: de la modul de aşezare a treptelor, până la tricourile albastre purtate de angajaţi. Există un defect major însă care a atras de fapt atenţia bloggerului: Pe faţada magazinului, alături de logo-ul companiei, era afişat textul "Apple store" şi traducerea sa în chineză. Magazinele oficiale Apple nu afişează decât "mărul" la intrare, fără niciun alt text.

În plus, la o inspecţie mai atentă, bloggerul a observat că treptele erau de o calitate îndoielnică, asamblate neglijent, un defect de detaliu despre care să ştie că Steve Jobs este foarte intransigent. În bibliografia publicată de unul dintre adjuncţii şefului Apple, se povesteşte un episod în care Steve Jobs a cerut schimbarea pardoselilor dintr-un magazin în noaptea de dinaintea inaugurării, pentru că nu i-a plăcut cum era montată gresia.

Contactaţi de jurnaliştii britanici, reprezentanţii Apple au anunţat că nu au niciun comentariu legat de magazinele false.