Cum s-a interpus Pogonaru în lupta dintre SIF Oltenia şi Cătălin Chelu pentru controlul Argus

Autor: Adrian Cojocar 24.07.2011
Prodplast Bucureşti (PPL), firmă controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, a achiziţionat recent o participaţie de 5,5% din acţiunile producătorului de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG) care au fost în ultimele săptămâni intens disputate de Cătălin Chelu şi SIF Oltenia în condiţiile în care fiecare încearcă să-şi asigure controlul companiei.

Chelu deţine circa 40,5% din acţiunile Argus, în timp ce SIF Oltenia are o participaţie de circa 32%.

Achiziţia realizată de Prodplast la Argus vine în contextul în care SIF Oltenia este unul dintre principalii acţionari ai producătorului de mase plastice, cu o deţinere de 22,86% iar pachetele de acţiuni Argus disponibile la vânzare sunt tot mai puţine.


Totodată, Prodplast a fost raportată recent cu achiziţia unor pachete de acţiuni la SIF Oltenia.
Petre Ghibu, despre care există informaţii că este un apropiat al lui Florin Pogonaru deţine funcţia de administrator la SIF Oltenia. Ghibu este directorul general şi acţionar la una dintre firmele controlate de Pogonaru, respectiv Central European Financial Services, potrivit raportărilor publicate pe bursă şi pe site-ul SIF Oltenia.


Vineri, acţiunile Argus au pierdut 25% din valoare după ce s-au triplat în decurs de circa o săptămână însă ordinele scoase la vânzare de către investitori au fost mici, transferurile cumulând 220.000 de lei.