Liviu Nistoran, omul care se ia la trântă cu Steve Jobs

Autor: Adrian Seceleanu 26.07.2011

Piaţa locală de tablete PC este încă într-o perioadă incipientă de dezvoltare astfel că firmele româneşti au oportunitatea de a acapara cotă de piaţă în lupta cu giganţi internaţionali ca Apple sau Samsung, spune Liviu Nistoran, preşedinte şi proprietar al Televoice, companie care a lansat pe piaţă o nouă tabletă, Evolio Neura.

"Şi să vrem nu am mai fi putut intra pe piaţa de televizoare, dar pe tablete PC există o oportunitate. Aici încă putem capta marketshare cu un produs adaptat la cerinţele consumatorilor şi firmelor locale."

Rezultat al unei investiţii de 100.000 de euro, tableta Evolio Neura este produsă în China şi vine în două variante - cu şi fără conectivitate la reţele de net mobil 3G. Tableta are un ecran de 9,7 inchi şi platforma Google Android 2.2. Nistoran estimează că primul stoc, 3.000 de unităţi, va fi epuizat în trim. 3 în contextul în care în acest an piaţa de tablete PC s-ar putea dubla, până la aproximativ 70.000 de unităţi.

Proprietarul Televoice speră că lansarea Neura ar putea duce compania pe primul loc în topul vânzătorilor de tablete cu soft Google Android din România. Televoice mizează pe o dublare a veniturilor la 6 mil. euro, pe fondul vânzărilor mai mari de tablete.