S&P atenţionează investitorii: O restructurare nouă şi mai amplă a datoriilor Greciei este probabilă în următorii doi ani

Autor: Marius Oncu 27.07.2011

O restructurare nouă şi mai amplă a datoriilor Greciei este probabilă în următorii doi ani, a declarat un oficial al agenţiei de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P), adăugând că retrogradarea statului elen, din nou, este "destul de certă", transmite Reuters.

"Ratingul are perspectivă negativă, aşa că suntem destul de siguri că va fi revuizuit negativ, deoarece acum se află pe masă o restructurare concretă a datoriei", a spus şeful diviziei S&P pentru ratinguri suverane, David Beers, într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC.

Grecia a devenit în iunie ţara cu cel mai scăzut rating S&P din lume, după o retrogradare cu opt trepte.

"Ne-am mai exprimat opinia că orice restructurare a datoriei Greciei pe termen scurt nu ar reprezenta, probabil, sfârşitul. Ar putea avea loc o altă restructurare masivă în viitor", a spus Beers.

Întrebat când ar putea avea loc această restructurare, analistul S&P a răspuns: "Depinde parţial de politicienii eleni. Dar nu ne-ar surprinde dacă o a doua restructurare ar trebui analizată în următorii ani".