Mugur Isărescu îl învaţă pe Jeffrey Franks sportul naţional românesc. Cum face reprezentantul FMI în România trecerea de la baseball la oină

Autor: Voican Razvan 27.07.2011

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu l-a invitat în această seară pe Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România, la un meci demonstrativ de oină - sportul tradiţional românesc, desfăşurat la Arenele BNR, afirmă surse bancare.

Şefii de bănci de pe piaţă au fost "convocaţi" în grabă în această după amiază pentru a participa la evenimentul inedit organizat de banca centrală şi al cărui oaspete principal este oficialul FMI. Meciul va fi urmat de o recepţie.


În mod obişnuit autorităţile sunt foarte ospitaliere cu oficialii Fondului Monetar Internaţional care se ocupă de România, organizându-le mese festive, deplasări la munte sau evenimente speciale precum cel din această seară.


Meciul se desfăoară între cele mai bune două echipe din campionatul naţional.


Deşi este considerat un "sport istoric" al românilor, datând din epoca dacilor, oina nu este un sport vizibil în România, însă există o federaţie şi un campionat naţional în care joacă 8 echipe.