Şefa autorităţii din presa tipărită britanică demisionează în urma scandalului interceptării telefoanelor

Autor: Radu Racu 29.07.2011

Baroneasa Buscombe, femeia care conduce Comisia de Supraveghere a Presei din Marea Britanie - un organism autonom de relglemantare a publicaţiilor tipărite - va demisiona vineri din funcţie, în urma criticilor pe care le-a suferit în cazul interceptării ilegale a telefoanelor de la publicaţia News of the World, scrie Financial Times.


Conform unor surse apropiate de Peta Jane Buscombe, citate de ziarul britanic, anunţul va fi făcut vineri. Liderul asociaţiei a fost criticată în mai multe rânduri de către premierul britanic şi chiar de către membri ai propriei organizaţii că a fost ineficientă în cazul telefoanelor.


Principala acuzaţie care i se aduce lui Buscombe este că a acceptat motivaţia News of the World în cazul interceptării telefoanelor, potrivit căreia doar reporterul prins cunoştea această practică ilegală, în ciuda numeroaselor dezvăluiri publicate de ziarul The Guardian în 2009 care deconspira reţeaua ilegală.

Comisia a publicat un raport la sfârşitul anului 2009 prin care achita tabloidul Sunday de orice vină, incriminând în schimb The Guardian pentru anchetele sale.