Economia a crescut în T2 cu 0,3-0,4%. Inflaţia, estimată la 4,8% în acest an - surse guvernamentale

Autor: Mediafax 31.07.2011

Guvernul estimează pentru trimestrul al doilea o creştere a Produsului Intern Brut cu 0,3-0,4% faţă de primul trimestru şi o rată a inflaţiei la sfârşitul anului de 4,8%, sub prognoza BNR, au declarat agenţiei Mediafax surse guvernamentale.

Cifrele au fost discutate în întâlnirile avute sâmbătă şi duminică de reprezentanţii Guvernului cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, la care a participat şi premierul Emil Boc, au arătat sursele.

Oficialii guvernamentali au transmis că datele existente privind evoluţia economiei permit menţinerea ţintei de creştere cu 1,5% a Produsului Intern Brut (PIB) în acest an faţă de 2010 şi indică o nouă creştere economică în al doilea trimestru.

"Dacă activitatea din luna iunie se menţine la nivelul din luna mai, Guvernul estimează că Produsul Intern Brut din trimestrul II ar putea fi cu 0,3-0,4% peste cel din trimestrul I şi cu aproape 1,5% peste cel din trimestrul similar al anului trecut", au arătat sursele.